Nya trainees som går sina egna vägar

Nu har vi på Staga Sweden AB anställt två trainees – som inte är som alla andra. Civilingenjörerna Clara Roginski och Mohsen Oraee hade tillräcklig entreprenörsanda, kompetens och rätt personlighet för att passa in i Staga-gänget.

När Staga Sweden AB i våras gick ut och letade efter två trainees, sökte man toppförmågor med drömmar om att utveckla och driva egna affärsområden. Bland kriterierna märktes att de två personerna skulle vara orädda, våga prova nya saker och ha en hel del entreprenörsanda i sig.

VD Sven Lundgren överöstes av ansökningar och tog slutligen ut 14 sökande som fick komma på ”anställningsintervju”.

Anställningsintervjuerna liknade inget annat Clara och Mohsen varit med om tidigare. De sökande fick göra värderingsövningar i grupp, presentera sig själva och sedan fick de en låda med saker som de skulle hitta utvecklingsmöjligheter för på 30 minuter.

Efter det fick fem av de sökande komma på djupintervjuer.

– Det var ett otroligt kreativt och nytt sätt att rekrytera på. Det gick liksom inte bara att gömma sig bakom att man är duktig att marknadsföra sig själv. Här fick jag chans att visa hela min potential, säger Mohsen Oraee.

Clara Roginski håller med.

– Det var jättespännande. Dessutom var det bra att vi fick feedback direkt. De tyckte att jag jobbar bra i grupp, att jag delar företagets värderingar och så såg de att jag har en väldigt kreativ sida också.

Clara har precis avslutat en civilingenjörsutbildning i teknisk design med inriktning på produktutveckling.

– Det jag ser fram emot mest är att få vara med att utveckla nya produktområden, att få vara med från början och se nya affärsområden växa fram. Dessutom känns det som att jag kommer till ett väldigt härligt gäng. Det ska bli kul att jobba på Staga!

Mohsen är civilingenjör i maskinteknik, men har drivit restaurang under några år.

– Jag är entreprenör och ville prova att driva eget med allt vad det innebär. Det har gett mig värdefulla erfarenheter. Men min passion har jag för tekniska detaljer i stora sammanhang. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med nyskapande saker och problemlösningar hos Staga.

Sven Lundgren, VD för Staga Sweden AB, är övertygad om att företaget träffat rätt med Mohsen och Clara.

– De utmärkte sig på ett särskilt sätt med sina kreativa sinnen. De har inte den fulla bredden, men de har unika toppar som är svåra att forma. Bredden kan vi forma internt över tid, säger han.

Mohsen och Clara tillträder sina tjänster under hösten.