Premiär för tävlingsevent med chans för rekrytering

Som en del av Stagas rekryteringsarbete bjuder man in till en tävlingsevent lördag 14 april. Det vinnande laget får en check på 10 000 kr, alternativt får driva sitt vinnande koncept vidare mot en projektlön. Dagen består av en startföreläsning där Stagas VD Sven Lundgren presenterar företaget och tävlingsupplägget. Under dagen hålls också en föreläsning om produktutveckling och marknadsstrategi.

– Vi behöver kontinuerligt få tag i ingenjörer. Problemet är att de kriterier som vi värderar högst; kreativitet och problemlösningsförmåga, inte går att få ut av ett betyg. Därför vill vi arrangera alternativa events för att se hur potentiellt anställningsbara personer beter sig under väldigt extrema omständigheter, säger Sven Lundgren.

Årets tävlingsevent, som är tänkt att bli årligt återkommande, handlar om att hitta en säljande produkt och ett användningsområde för ett givet material. Dagen avslutas med middag, produktpresentation av de tävlande lagen och efter juryns överläggning korande av vinnare.

– De tävlande kommer att vara 10-15 studenter från universitetet och möjligen från SFI-utbildningen ”Korta vägen” bestående av nysvenskar med högre utbildning i hemlandet. Vi tror att personer som attraheras av en sådan här tidspressad utmaning också kan vara attraherad av oss som företag, avslutar Sven Lundgren.