Vi satsar på friskvård för våra anställda

Sedan ett och ett halvt år samarbetar STAGA med massören och friskvårdsterapeuten Tommy Jonasson på Bergqvist Massage & Friskvård.

En gång i veckan besöker Tommy STAGA för att hjälpa de anställda med massage, undersökningar och coachning med träningsschema i företagets eget gym.
– STAGA har förstått vad det innebär att satsa på friskvård för sin personal. Syftet är att lyckas med de mjuka siffrorna för att personalen ska må så bra som möjligt och kunna prestera även de hårda siffrorna, säger Tommy Jonasson.

Förutom klassisk massage leder även Tommy träningspass  för personalen i i företagets gym. Nyligen gjordes även en undersökning av personalens hälsostatus för att på bästa sätt rehabilitera och förebygga uppenbara brister.
– STAGA har tagit friskvårdstänkandet ett steg längre. Det är ganska ovanligt att ett företag i deras storlek har ett eget gym och även ett pingisbord.

Tommy Jonasson upplever att personalen har mottagit friskvårdssatsningen på ett positivt sätt.
– De var lite skeptiska när vi började göra hälsotester. Men efter senaste undersökning, där vi exempelvis upptäckte obalans och felaktig kroppshållning, tycker jag att personalen tog emot resultatet på ett positivt sätt. Jag tror att den blev en ögonöppnare för många, säger Tommy Jonasson.

STAGA:s VD Sven Lundgren tycker att det är svårt att veta om sådan här investering på friskvård lönar sig.
– Det roliga är att vi börjar se en förbättring i personalens välbefinnande. Målet är att vi kommer individanpassa ännu mer och därför blanda in mer och mer träning i programmet.