Mycket lyckat utfall av produktutvecklingstävlingen

Nu är produktutvecklingstävlingen avgjord. Vinnare av tävlingen blev civilingenjörsstudenterna Gustaf Lönnkvist och Anton Engberg, båda med inriktning design och produktutveckling, tillsammans med utbytesstudenten Sachin Sharma från Indien. Efter en heldag med inspirerande föredrag och brainstorming med en stor mängd post it-lappar stod det alltså till slut klart att gruppens produkt, med arbetsnamnet Gardener Fertilizer, föll juryn bäst i smaken.

– Vår produkt är en sorts planteringsduk som utsöndrar växtnäring för en stadig tillväxt och naturlig förmultning. Vår grupp hade en bra gruppdynamik och kompletterade varandra fram till framgången. Vi var alla direkt överens om att vi väljer att vidareutveckla produkten som projektanställda hos Staga i höst istället för prischecken på 10 000 kr. Vi tror på vår produkt och vill gärna ta vår produkt ända in i mål, säger Gustaf Lönnkvist.

Gustaf fick höra talas om tävlingen när han träffade Staga på mässan Larm och fick genast ett väldigt positivt intryck av företaget.

– Staga känns som ett ungdomligt och häftigt företag som är nytänkande och väldigt äventyrligt. Det känns också som att Staga verkligen vill satsa på oss studenter och gärna delar med sig till oss av sin kunskap.

Stagas VD Sven Lundgren är mycket nöjd med utfallet av tävlingen och kommer inom kort att utvärdera och planera för en liknande tävling någonstans kring årsskiftet:

– Vi tycker att det genomgående var en hög nivå både gällande engagemang och prestation. Totalt sett blev det bättre än vad vi hade trott och hoppats på.