Många spännande utmaningar för André

Civilingenjören André Maximino har jobbat på Staga i drygt ett halvår. André är född och uppväxt i Portugal och kommer närmast från 1,5 år i Angola. Han beskriver den första perioden som en tid av många stora utmaningar.

– Det har varit en väldigt spännande period. Både med nya utmaningar på mitt nya jobb men också de stora kulturella skillnader att vara i Sverige.

Jag har blivit väl omhändertagen av mina nya kollegor här på Staga, säger André.

Hans huvudfokus har varit produktutveckling och varje dag möter han nya och spännande utmaningar i Stagas laboratorium.

– Här får jag jobba med material jag inte tidigare stött på. Jag lär mig mycket nya saker från hela teamet här och jag får verkligen pusha mina egna gränser varje dag. Så här långt har det varit en spännande tid här på Staga, säger han.

Han  tycker att Sverige är ett fint men mycket annorlunda land med ett väldigt svårt språk. Trots detta har han snabbt lärt sig att förstå svenska. Men det är desto svårare att själv tala språket. Så här års har han också reagerat på att det är så mörkt ute.

– Jag skulle gärna stanna i Sverige över julen, men jag vill nog ändå gärna träffa min familj hemma i Portugal.