Flyttdags!

– Äntligen!

På onsdag börjar inflyttningen i Staga Sweden AB:s nya lokaler.

200 kvadratmeter i centrala Linköping och lika stora lokaler i Köping byts ut mot 1200 kvadratmeter nybygga industri- och kontorslokaler i området Hackefors i Linköping och VD Sven Lundgren känner sig som ett barn på julafton.

– Det är fantastiskt skönt och roligt att det äntligen är klart! Vi har varit extremt trångbodda den senaste tiden. Vi har verkligen inga kontorsplatser kvar och det är folk överallt. Nu får vi välbehövligt stora ytor, säger han.

Fram tills nu har Staga Sweden AB haft verksamhet i både Linköping och Köping. I och med flytten samlas verksamheterna och de 16 anställda till ett ställe.

Sven Lundgren förklarar att den centraliserade produktionen ökar flexibiliteten samtidigt som företaget också slipper  tidskrävande och miljötärande transporter mellan orterna.

De nya lokalerna har också plats för en större maskinpark.

– Vi har köpt nya maskiner för att kunna öka vår produktivitet, men de kommer inte förrän senare under hösten.

Staga Sweden AB kommer att hyra de nya lokalerna. Sven Lundgren berättar att fastigheten är skräddarsydd för verksamheten.

– Vi har varit med från planeringsstadiet och har fått designa både in- och utsida helt efter våra önskemål och behov. Dessutom finns det plats för lika mycket lokalyta till på tomten, så det här är en plats vi kan fortsätta vår tillväxt på.

Området Hackefors ligger 4-5 kilometer från centrala Linköping och är lätt att ta sig till.