Vi på staga sweden i linköping går våra egna vägar – Nu söker vi två trainees som inte heller är som alla andra.

– Vi är ute efter två toppförmågor som drömmer om att utveckla och driva egna affärsområden. Man behöver vara orädd, våga prova nya saker och ha en hel del entreprenörsanda i sig för att trivas med den här typen av traineetjänst, säger Sven Lundgren, VD för STAGA Sweden AB.

Vem som helst kan givetvis söka traineetjänsterna, men Sven Lundgren tänker att de som söker behöver tangera STAGA:s kompentens inom material som papper, non-woven, tyg, metall, plast, gummi eller läder. Så länge STAGA hanterar materialen finns inga begränsningar i hur den nya produkten ska användas. Det kan vara allt från motorpackningar till produkter för byggsektorn.

Traineeperioden har två delar.

Det handlar dels om ett kortare projekt där traineerna får jobba med att optimera en viss produkt eller utveckla en viss process. Det projektet beräknas ta tre till fyra månader.

Det större projektet handlar om att utveckla ett helt nytt affärsområde som STAGA kan lansera.

– Det här kommer självklart att ta längre tid. Under sex månader kommer traineerna ha möjlighet att lägga grunden för ett nytt affärsområde som vi sedan ska jobba vidare på i många år, säger Sven Lundgren.

STAGA:s medarbetare bistår med kompetens och stöttning, men traineerna får själva ansvara för att driva projektet framåt.

– Efter avslutad traineeperiod kommer våra trainees att få presentera sina affärsområden och då utvärderas också deras arbetsinsats. Är det rätt personer så erbjuder vi en anställning i vårt framgångsrika team.

De som söker traineetjänsterna får också vara beredda på en lite annorlunda rekryteringsprocess.

Sven Lundgren berättar att allt kommer att ske under en dag. Han räknar med att samla mellan 20 och 30 sökande som gått vidare i urvalsprocessen.

– De kommer att delas upp i fyra grupper som får gå runt till fyra olika stationer där de får göra olika övningar. Här räknar jag med att ungefär 75 procent av de sökande gallras bort. De resterande gör vi djupare intervjuer med.

Sven Lundgren resonerar så att han vill ge så många som möjligt chansen att visa upp sig. Allt ska inte hänga på ett CV.

– Ett CV är inte allt. Genom den här rekryteringsprocessen ger vi många fler en chans.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 4 juni. Har du frågor ringer du självklart till Sven på 076-841 76 39.

Du kan läsa mer om traineetjänsterna här