André nyanställd civilingenjör hos STAGA Sweden AB

André Maximino är ny civilingenjör på Staga Sweden AB. Den 31-årige portugisen, ska bland annat jobba med produktutveckling hos Staga.

– Just nu håller jag på att lära mig företaget samtidigt som jag jobbar med en del produkttester. Men i huvudsak ska jag arbeta med produktutveckling här på Staga, säger han.

André är född och uppväxt i Portugal. Där fick han också sin civilingenjörsexamen samt påbyggnadskurser ibland annat säkerhet och hälsa.

Under karriären har han bland annat arbetat med projektutveckling, marknadsutveckling och ledarskap.

De senast 1,5 åren har han jobbat i Angola.

– Jag arbetade med husproduktion och hade rollen som produktionsledare. Tyvärr drabbades landet av en lågkonjunktur och husmarknaden kallnade. Jag åkte tillbaka till Portugal och funderade på vad jag skulle göra härnäst. Jag tittade på lite olika marknader i världen och förstod att det fanns behov av personer med min kompetens i Sverige. Dessutom var Sverige den totala motsatsen till Afrika, så varför inte?

Just då, våren 2015, sökte Staga Sweden AB nya trainees. Men platserna var redan tillsatta när André kontaktade företaget. I höstas fick han ändå chansen att komma på en intervju och insåg att han kände starkt, både för Staga och för Sverige. Så han började plugga svenska med målet att komma tillbaka. För en tid sedan fick han så ett jobberbjudande från Stagas VD Sven Lundgren.

– Och nu är jag på plats. Det känns verkligen jättebra, säger André Maximino.