Ombyggnation och renovering hos STAGA

Utbyggnad med fler kontorsplatser, nytt konferensrum, renovering av monteringshallen och målning av alla maskiner – just nu är det tomteverkstad i Staga Sweden AB i Linköping.

– Vi behöver fler kontorsplatser i och med att vi ska anställa fler trainees i vår. Då får vårt gamla konferensrum stryka på foten och bli kontor i stället. Vi bygger ett nytt trevligt konferensrum i och med att vi bygger ut andra våningen i lokalerna. Där blir också nya lokaler för personalgymmet, berättar företagets VD Sven Lundgren.

De anställda i produktionen får själva fixa till monteringshallen som de önskar.

– Vi fick en pott med pengar att använda som vi själva vill. Vi har köpt färg och håller som bäst på att måla väggarna. Vi har också fått köpa mattor, gardiner och andra inredningsdetaljer. Alla är jättetaggade och tycker det är kul att hjälpas åt och fixa. Det kommer att bli jättebra och tillföra mycket för arbetsmiljön i monteringen, säger Ida Steen.

Hon förklarar att de valt  att måla och inreda i Staga-inspirerade färger.

Rött och grått blir också färgerna på samtliga maskiner hos Staga.

– Vår maskinpark har haft alla möjliga färger. Vi ville skapa en enhet, så därför målar vi om alla i våra egna färger, säger Sven Lundgren.