Nya maskiner ger nya möjligheter

Ett flertal nya maskiner är på väg in i verksamheten. Närmast handlar det om en servettsvikmaskin och en omrullare. Mohsen ”Moe” Oraee är affärsutvecklare på STAGA och den som är huvudansvarig för att de nya maskinerna installeras och börjar användas i produktionen:

– Vår nya servettsvikmaskin kommer att mata ut färdigvikta servetter i olika dimensioner och det blir en ny produkt som vi kan erbjuda våra kunder. Vi hoppas och tror att den är monterad, installerad och redo för produktion under första kvartalet av 2018.

Den nya omrullaren, som rullar om större rullar till mindre rullar, finns i nuläget i Tyskland. I slutet av januari åker ”Moe” Oraee och tre av hans kollegor ner dit för att provköra och demontera maskinen och ta med den hem till Sverige.

– Det handlar om en helautomatisk omrullare som kommer att passa bra in i vår verksamhet och som ger oss en del nya och spännande möjligheter.

”Moe” Oraee avslöjar också att ytterligare några nya maskiner och ommodifieringar kan komma att bli aktuella under årets första kvartal:

– De nya maskinerna hjälper oss att bättre förvalta och ta till vara på allt det material som vi har hos oss. Det gör oss förhoppningsvis ännu mer effektiva och ger oss ett bredare produktsegment.