Högt tryck på Staga!

Staga letar alltid efter nya möjligheter att komplettera, förbättra och utöka våra produktionslinjer. Den här gången har en satsning gjorts på den automatiska omrullaren, denna maskin har stått stilla ett bra tag och var till och med på väg att säljas men nu producerar den i full fart. Mohsen Oraee som är ansvarig för maskininstallationen har lagt till ett flexo-tryckverk. Tryckverket ger möjligheten att förkorta processen genom att tryck och nedrullning sker i ett enda steg. Vilket leder till att vi kan ta oss an affärer som vi tidigare inte kunnat eftersom det har inneburit bland annat för höga transportkostnader och inte vart lönsamt.

Egenskaperna på trycket kommer kunna anpassas utefter kundernas behov i framtiden. Men än så länge kan trycket endast ske i en färg och storleken på trycket kan bli upp till 35 x 40 cm.

Mohsen Oraee har gjort provkörningar och resultatet är enligt förväntan väldigt bra.
”Nu ska jag jobba för att utveckla denna process ännu mer och kunna få upp maskinen i högre hastighet än de 60 m/min den klarar idag. Jag ser verkligen fram emot vår första affär i denna installation”